In Alkmaar Kan Alles | Tipi Dance
635
post-template-default,single,single-post,postid-635,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Tipi Dance

24 jul Tipi Dance

Tipi Dance is een festival in bohemian stijl het Victoriepark in Alkmaar, vol live muziek, workshops, eten, drinken en gezelligheid. Het is een festival dat nog niet eerder voor een jonge doelgroep in Alkmaar georganiseerd is.

Zes scholieren van het Stedelijk Dalton College, organiseren op 30 september 2017 een bohemian festival voor jongeren van 14 t/m 17 jaar. Bohemian staat voor een onbezorgd leven, plezier, kunst en cultuur, vrij zijn, jezelf zijn en onafhankelijk zijn. Dat is precies wat de groep met dit festival wil uitstralen. ”Voor jongeren van 14-17 jaar worden namelijk geen festivals zoals dit georganiseerd, dit terwijl jongeren van onze leeftijd juist graag andere jongeren willen ontmoeten en leuke dingen willen doen”, zeggen de organisatoren. Ook willen zij aan deze jongeren laten zien dat iedereen een te gekke dag kan hebben zonder dat daar alcohol voor nodig is.

Met dit evenement wil de groep ook het goede doel Masterpeace onder de aandacht brengen. Dit is een stichting die door middel van muziek, kunst en evenementen conflicten in de wereld wil terugdringen. Dit past goed bij het Bohemian thema van ons festival, waarmee we vrijheid, plezier en cultuur willen uitstralen.

Op het festival zullen singer-songwriters en bandjes spelen. Er is lekker eten en er zijn fijne plekjes ingericht om te chillen maar natuurlijk is er ook genoeg ruimte om te dansen. Het festival zit vol met details als totempalen, tenten, lampionnen, kleedjes, zitzakken en slingers. Jongeren kunnen workshops doen zoals henna tattoos zetten en armbandjes maken.Het festival zit vol met kleine verrassingen zoals pannenkoeken eten, silent disco of een singer-songwriter in een tipi tent. Ook zullen er kraampjes of stands staan met leuke spullen die bij het festival passen.

Voorafgaand aan het festival heeft de groep een zangcontest georganiseerd voor jongeren op verschillende middelbare scholen in Alkmaar. De winnaar staat op 30 september op het hoofdpodium van Tipi Dance!