In Alkmaar Kan Alles | House of Screams
561
post-template-default,single,single-post,postid-561,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

House of Screams

Featured Video Play Icon

23 jun House of Screams

Zaterdag 4 juni veranderde Koel310 voor één dag het angstjagende spookhuis House Of Screams! Die dag kwam de gruwelijke en zieke historie van Alkmaar tot leven. Na maanden van voorbereidingen was het eindelijk zo ver en het resultaat van het harde werk van zo’n 50 organisatoren en vrijwilligers mocht er zijn! Na uren van opbouw, grime, acteerlessen en oefenen was het spookhuis eindelijk klaar voor de opening. De ruimtes waren omgetoverd tot een periode in de Middeleeuwen waar zieke bewoners en angstaanjagende heksen de stad overnamen. De ruimtes waren verduisterd en de scare-actors jaagden de bezoekers de stuipen op het lijf.

Bij binnenkomst werd in een donkere ruimte een verhaal over de middeleeuwen verteld. De tijd waarin Alkmaar werd verwoest door de Zwarte Hoop die de stad platbrandde en handelaren die ziektes meebrachten naar Alkmaar. De volgende ruimte met het verlaten café lijkt op het eerste oog onschuldig met een enthousiaste barman maar er is een reden dat de barman en zijn vrouw al jaren geen gasten binnen hebben gehad. De pestlijders en de Zwarte Hoop jagen de bezoekers de volgende ruimte in naar de ziekenboeg die volledig in het teken staat van de dood. Een heks op de brandstapel wil wraak. Uiteindelijk eindigde de tocht in de smalle straatjes van de stad, waar de pestlijders en heksen je vanuit alle hoeken tegemoetkomen.

De verwoesting van Alkmaar was goed te voelen bij House Of Screams en zelfs het mooie weer weerhield bezoekers er niet van om de tocht te lopen. Heb jij deze tocht gemist maar ben je wel nieuwsgierig? Check de video!