In Alkmaar Kan Alles | De Kerstconcerten
331
post-template-default,single,single-post,postid-331,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

De Kerstconcerten

19 nov De Kerstconcerten

Eigentijdse Kerstconcerten in het Filmhuis in Alkmaar, waar (on)bekende kersthits zijn omgetoverd tot een sfeervol en eigentijds programma in het genre pop, soul en jazz. Op 17, 18 en 19 december 2015 lieten de Kerstconcerten Alkmaarders het ultieme kerstgevoel ervaren. Vanuit het vraagstuk: ”vier ik Kerst met familie of vier ik Kerst met vrienden?” is het idee voor de Kerstconcerten ontstaan. Dit jaar namen de jongeren met kerst hun ouders, familie en vrienden mee. (On)bekende kersthits werden omgetoverd tot een sfeervol, eigentijds programma, uitgevoerd door een regionale 20-koppige band met 8 solisten, speciaal samengesteld voor de Kerstconcerten. Alkmaarders hadden de kans om op een unieke verfrissende manier de waarde van kerst te herontdekken en beleefden samen het ultieme kerstgevoel in het Filmhuis in Alkmaar.

Het Kerstgevoel is voor veel jongeren niet meer wat het ooit is geweest en heeft het passieve imago van het bezoek aan de kerk of klassieke concerten die niet aansluiten bij de jonge generatie van Alkmaar. Jongeren hebben ieder jaar het dilemma of zij Kerst met familie of met vrienden zullen vieren. De Kerstconcerten hebben Kerst tot een actief feest gemaakt dat jongeren met familie én vrienden kunnen vieren tijdens een vernieuwend kerstconcert in het centrum van Alkmaar: een toegankelijk kerstconcert, waar het publiek kan meezingen met en genieten van bekende en onbekende kerstnummers. De muziek en de warme aankleding in de sfeer van Kerst vormden de perfecte omgeving voor de concerten met een verfrissend karakter die aansluit bij de jonge doelgroep. De avond werd dansend afgesloten met een live band in het café van het Filmhuis.

De Kerstconcerten zijn een initiatief van de 20-jarige Stuart. Hij studeerde aan het Conservatorium in Den Haag en zijn passie voor muziek is nooit verdwenen. Na een zes jaar durende muzikale reis met verschillende bands, theatergroepen en koren vindt hij het tijd voor een nieuw project: ”Kerst is voor mij altijd belangrijk geweest: de sfeer, de muziek, het samen zijn. Toch ervaren andere jongeren Kerst minder intens en actief dan vroeger. Daarom heb ik het initiatief genomen om de Kerstconcerten te organiseren, om de jonge doelgroep op een nieuwe manier en in een vernieuwende omgeving samen te brengen met hun familie en vrienden en hen het ultieme kerstgevoel te laten beleven”. Stuart leidt de projectgroep, arrangeert de muziek en dirigeert het ensemble. De organisatie bestaat daarnaast uit Jelmer de Reus, Mark van der Bel en Ruben Kunst. De combinatie van verschillende kwaliteiten waarin creativiteit, organiseren, de passie voor Kerst, muzikaliteit en de aansluiting met de doelgroep centraal staan maakt deze groep een gouden team.